Don’t Quit

Don’t quit

When things go wrong

As they sometimes will;

When the road you’re trudging

Seems all uphill;

When the funds are low

And the debts are high;

And you want to smile

But you have to sigh;

When care is pressing you

Down a bit,

Rest if you must,

But don’t you quit.

Success is failure turn inside out

The silver tint of

The clouds of doubt.

And you never can tell

How close you are,

It maybe near when it seems a far.

So stick to the fight

When you’re hardest hit,

Its when tings go wrong

That you must not quit

(author unknown)

Yeah… itu sepenggal kata-kata yang gue kutip dari pembatas buku yang dikasih ama my best friend at uni. Thanks ya Nad n Mon🙂

Well, I just want to share a litte to you guys who often read my blog🙂, thanks for all the comments, I do really appreciate and do really need the comments, just incase I wrote something that didn’t proper. Or misspelling or wrong grammar, please correct me.

Oke, back to this blog again. Kalian pasti mikir, kok gue rajin amat update blog. Sebenernya hari ini ga pengen update sih, hehehe, tapi berhubung lagi feeling ’empty’ jadi gue nulis deh, maybe it will make me feel better.

Today, it’s an important day for me, because my work finally done, after all this hard work, long overtime, tears, pain, n everything that needed to make this work done. But, after it’s done, why I just feel ’empty’ not feel ‘relieve’?

I just don’t know why… maybe I’m a perfectionist like my zodiac sign, or maybe I just to worry about everything, or maybe I just not at my stable condition.. I just don’t have the answer right now…

I just felt that every courage I put on this work, was not worhted, the result was not like I expected. Maybe I expected too high? Because I tought I was well prepared, compared to last year? but why? I guess I just out of luck…..

During those time, sometimes I feel like to Quit, but when I looked at those words up there Don’t Quit, it burned up my spirit again, that I must realized that everything need to be struggled, nothing is easy, so I must not quit.

Do you all agree with me? that nothing comes for free or nothing is easy, even an infant/baby must learn how to blink, how to breathe, how to cry, how to swallow, how to chew, how to talk, how to walk, etc. About nothing comes for free, let me correct it, well sometimes something are come for free, such as the air that you breathe, view of the mountains/forest/sky/stars that your senses can enjoy the beauty, the smell, yeah I believe you would agree with me.

My point is, when things seems go wrong, you feel that you want to give up, don’t quit just keep trying, but at some point, I do agree that you have to let it go, if the things just don’t working well.

Ada yang bisa bantu gue gak mendeskripsikan: menyerah, dengan merelakan? Karena menurut gue, pada satu saat, kalian pasti akan berhadapan dengan suatu kasus dalam hidup dimana anda dihadapkan pada pilihan : Menyerah, atau Merelakan. (giving up or let it go). Sebenernya sih, kedua-duanya menurut gue kurang enak sih, tapi balik lagi tergantung kasusnya. Dengan merelakan, terkadang bukan berarti kita menyerah, dan dengan menyerah bukan berarti kita berhenti berjuang/malas.

Anyway, kayaknya blog kali ini ga nyambung antara kutipan Quote ama penjelasannya, karena gw emang lagi pengen curhat aja sih, soal hari ini yg membuat gue feeling ’empty’.😦

Penutup… Gue teringat dengan kata-kata partner baru gue kalau kalian sedang merasa down, kerjaan banyak, under pressure or tight deadlines, just DON’T QUIT, because you got to believe that ada orang di luar sana yang bakal lihat hasil kerja keras elo, ga perlu elo cerita ato sesumbar dengan kerja keras elo, karena percaya deh suatu saat akan tiba saatnya dimana orang akan tau kualitas elo. (om BoB, gue lagi inget nih elo pernah ngomong gini, bener kan?)

Dah kepanjangan nih kayaknya, dan ga keruan isinya… tapi satu hal yang elo ga boleh nyerah, adalah you got to have faith in yourself. (ini yang lagi ga gue rasain pada diri gue, berarti gue kurang pede yaaaaaa….. bukan karena ga pake rexona loh :D) hahahaha…. dengan nulis membuat sedikit lega…

Oya, ada satu hal lagi, soal kesabaran, kayak Quote yang di akhir blog ini (boleh nyontek dari temen loh… hehehe, thanks ya Aripprad). Mungkin gue harus bisa lebih bersabar dalam menghadapi sesuatunya. Kalau hidup itu sulit, anda harus bisa menghadapinya jangan sampai mengacaukan diri anda sendiri.

Learn the art of patience. Apply discipline to your thoughts when they become anxious over the outcome of a goal. Impatience breeds anxiety, fear discouragement and failure. Patience creates confidence, decisiveness and a rational outlook, which eventually leads to succes

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Don’t Quit

  1. paryp says:

    hmm telat ya gw kasih comment.
    pertama… turutlah berduka cita krn blog fs gw terhapus slamanya hiks :((
    kedua… pesan sang empunya blog ini pesan, klo comment nya jgn lbh panjang dr blognya hehehe.
    blognya bukan ga karuan… itu isi hati ya sekeluarnya aja. menulis, bs informatif ato sekedar curahan hati yg bikin plong, itu gunanya nulis🙂 kyknya commentnya jg ga nyambung hehehe.
    hmm jelas beda menyerah dgn merelakan. menyerah biasanya mundur sblm finish. merelakan lbh sering mundur stlh tau hasilnya, ga ngotot pgn memiliki ssuatu yg udh jelas bkn untuk kita. bedanya, merelakan sering menghasilkan perasaan lega, menyerah lebih sering menghasilkan penyesalan. menyerah itu negatif, merelakan itu positif.
    apalagi ya? intinya jgn menyerah lah. hasilnya pasti negatif banget! dan 1 hal lagi… bljr bersabar, sabar itu bkn kalah n ga usaha, tp dlm kesabaran, ada kekuatan yg sesungguhnya, percaya deh. klo dbahas dsini, tar kepanjangan hehehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s